Martin Strömberg

Digitaliserare

Martin Strömberg har 25 års erfarenhet från IT-branschen och har mestadels arbetat som systemarkitekt och programmerare. Sedan några år tillbaka utvecklar han en plattform för att digitalisera expertkunskap — Topskills Coaching Platform.

Lärande & design

Martin har alltid varit intresserad av språk, såväl programspråk som naturliga. Hans förståelse för sammanhang i vitt skilda kontexter har lett till att han utvecklat en stark förmåga att kunna sammanfatta innehåll. Tillsammans med ett brinnande intresse för lärande och design gör detta honom attraktiv som digitaliserare.

Det började med en Commodore 64

Intresset för att lösa det omöjliga började på hemdatorn. Den fick utföra de mest fantastiska ting den aldrig var designad att kunna göra. Det egna IT-företaget byttes mot Guide, Framfab och Guide igen, när karriären tog fart på 90-talet.

Enfo Zipper

Martin fick möjlighet att under mer än 15 år utveckla en plattform på Enfo Zipper, och driva den från klassiskt IT-administrationsverktyg till ett för digitalisering av mänskliga arbetsflöden med självbetjäning. Här fick han jobba med likasinnade kollegor i ett agilt team, där alla brann för att lösa det omöjliga — det som inte gick att googla fram.

« Friheten vi fick gjorde att vi kunde skapa lösningar på problem som ingen löst tidigare. »

Miljöansvarig

Martin älskar att gå barfota och låta fötterna vara känselspröt. Han låter sig gärna utsättas för väder och vind. Efter en uppskattad presentation i Trysil 2007 om hur vi ska rädda världen, försökte Martin göra en Greta Thunberg, men misslyckades - tiden var inte mogen. Men slutklämmen i presentationen känns fortfarande lika aktuell: “Jag vill kunna säga till mina barn att jag gjorde allt jag kunde”.